Pensionsguiden - Jämför tjänstepensioner

Diskutera om var du hittar service och tjänster som är prisvärda.
Användarvisningsbild
Mikael
Moderator
Moderator
Inlägg: 207
Blev medlem: 2011-09-14 07:51:36, onsdag
Ort: Stockholm
Kontakt:

Pensionsguiden - Jämför tjänstepensioner

Inläggav Mikael » 2014-10-22 20:58:04, onsdag

Ibland kan det vara bra att tänka lite på din pension :shock:

Nu blir det enklare att välja pension

Tjänstepensionen är en allt viktigare del av den framtida pensionen. Trots det finns det ganska lite kostnadsfri hjälp att få när det gäller att välja rätt bolag och rätt förvaltning av pensionen.

För att råda bot på detta har Konsumenternas försäkringsbyrå tagit fram en ny räknesnurra, kallad Pensionsguiden. Se film

Bild

Pensionsguiden

Pensionsguiden visar tydligt på skillnader och likheter mellan bolagen och deras tjänstepensionsprodukter. De tjänstepensionsavtal som är med i Pensionsguiden är Avtalspension SAF-LO (privatanställda arbetare), ITP 1/ITP 2 (privatanställda tjänstemän), KAP-KL (kommun- och landstingsanställda), PA 03 (statligt anställda) samt PA-KFS 09 (anställda inom kommunala företag).

- Vi hoppas att Pensionsguiden ska göra det lättare för konsumenterna att göra rationella val för sin tjänstepension. I guiden finns exempelvis två beräkningsfunktioner som på ett tydligt sätt visar storleken på avgifter och kostnaden för efterlevandeskydd, säger Marcus Lindenius, ekonom på Konsumenternas Försäkringsbyrå.

I Pensionsguiden finns också information om exempelvis flytträtt, kostnaden för att flytta sin pension och vilket kapital som kan flyttas. Det finns också beskrivet hur varje tjänstepensionsavtal är utformat och vilka avsättningar som arbetsgivarna gör inom respektive avtalsområde. Om du som konsument inte gör något aktivt val av förvaltande bolag, visar vi också vilket bolag som då förvaltar dina pengar.

- I dag innehåller guiden information om kollektivavtalad tjänstepension. Framöver kan den även komma att omfatta individuell tjänstepension, säger Carita Lindborg, jurist på Konsumenternas Försäkringsbyrå.

Här hittar du Pensionsguiden.

Hoppas detta kommer till användning ;)
Jenkler - Din IT-konsult
Behöver du hjälp med teknik och IT? Kolla här: Jenkler
Visste du att vi har ett spelcommunity också? Kolla här: Freegame
/Mikael


Återgå till "Service och tjänster"

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: 2 och 0 gäster